First Aid for Dry and Sad Hair

Førstehjælp til Tørt og Trist Hår

Skal der ringes 112, fordi dit hår har brug for førstehjælp? Fortvivl ikke, med den rette pleje kan du redde dit tørre og triste hår. En hårbehandling med arganolie kan give nyt liv til dit hår, så det igen bliver glansfuldt, stærkt og sundt.

Lav derfor plads til redningsteamet, for her får du opskrifterne på to hårkure, der kan puste nyt liv i selv tørt, trist og ødelagt hår.

Hvilken Hårbehandling er Bedst: Den, Du Køber, eller en Hjemmelavet Hårbehandling?

Der er mange dyre hårkure, der lover dig guld og grønne skove. De første par gange, du bruger hårbehandlingen, kan du måske finde ud af, at dit hår bliver blødere og glattere, men dit hår vil hurtigt føles fladt og kedeligt igen.

Hvorfor sker det? Det skyldes, at mange hårkure i dag består af en række ingredienser og kemikalier, der gør dit hår blødt og blankt med det samme - men som faktisk nedbryder og slider dit hår i det lange løb.

Og på den måde kan en dyr hårbehandling ende med at gøre mere skade end gavn. Derfor giver det god mening at lave din egen hårbehandling. Hvis du laver en hjemmelavet hårbehandling, kan du være sikker på, at du kun bruger naturlige ingredienser, og du ved præcis, hvad din hårbehandling består af.

Sådan Vælger Du Den Rigtige Hårbehandling til Din Hårtype

Nedenfor har vi samlet opskrifterne på tre af vores absolutte yndlings hjemmelavede hårkure og masker, der passer til forskellige hårtyper.

Den, Der Er God til Alle Hårtyper: Ren Arganolie

En af de bedste hårkure, du kan give dit hår, er en hårkur bestående af ren arganolie. Arganolie fugter hovedbunden og genskaber balancen. Den er fyldt med essentielle fedtsyrer og vitamin E, som booster og styrker håret, efterlader det i balance med fornyet glans og fantastisk volumen.

Hvis du vil prøve at bruge andre olier, kan du også blande kokosolie, olivenolie, jojobaolie eller sheasmør med arganolien.

Sådan Gør Du:

 1. Start med at vaske håret eller fugte det, så det er håndklædetørt. Håret bør helst være fugtigt og let varmt, inden du starter hårbehandlingen.
 2. Hæld 2-4 spiseskefulde arganolie i håret (brug mere, hvis du har meget langt hår) i hovedbunden og fordel det i længderne.
 3. Når du er sikker på, at du har fordelt olien i hele dit hår, dækker du dit hår med en plastikpose, badehætte eller tørklæde for at holde på varmen og olien.
 4. Lad hårkuren sidde i 2-4 timer eller natten over, hvis det er muligt.
 5. Når du skal skylle din hårbehandling ud, er det vigtigt, at du starter med sæbe, før du får dit hår vådt.

Tips! Opvarm olien ved behov i et vandbad eller i mikrobølgeovnen, før du fordeler den i håret. På den måde optages olien bedre i håret. Men pas på, at olien ikke bliver for varm, så du brænder dig.

Førstehjælp til Tørt og Trist Hår: Arganolie, Æg og Honning!

Er dit hår slidt, tørt, beskadiget eller på anden måde påvirket af hårfarvning, varmestyling eller fordi dit hår bare er naturligt tørt? Så er det vigtigt, at du sikrer dig, at dit hår har den rette proteinafvejning. Det kan du opnå ved at bruge en hårbehandling med æg, der fungerer som en genoprettende proteinhårbehandling, mens arganolie og honning tilfører fugt og glans.

Du skal bruge:

 • 3 æg
 • 2 skeer honning
 • 2 spiseskefulde ren arganolie

Sådan gør du:

 1. Mix ingredienserne grundigt sammen i en skål.
 2. Massér hårbehandlingen ind i dit fugtige hår. Sørg for at fordele hårbehandlingen i hele håret – fra hovedbund til spids.
 3. Lad kuren sidde i håret i mindst 30 minutter (vær ikke bekymret, den lugter ikke dårligt). Hvis nødvendigt, indpak dit hår i plastik eller en badehætte for at gøre behandlingen mere effektiv, da det holder varmen fra din hovedbund.
 4. Skyl derefter behandlingen ud med koldt vand. Hvis nødvendigt, vask dit hår efterfølgende med en mild shampoo eller balsam for at få det hele ud. Førstehjælp til tørt og kedeligt hår.

Tip! Sørg for at bruge koldt vand, når du skyller behandlingen ud, så æggene ikke begynder at størkne.

Tilbage til blog