What is Argan oil?

Arganolie - hvad er det?

Hvad er arganolie? I visse dele af Marokko vokser det sjældne argantræ. Ved at presse kernerne fra argantræet får du 100% ren arganolie, en substans med langvarige traditioner for brug i Marokko. Kun i de seneste år er resten af verden blevet opmærksom på mulighederne med arganolie, kendt for dens fordele for hud, hår og negle.

Den friskpressede arganolie består af 80% umættede fedtsyrer. Den består primært af linolsyre, som stimulerer blodcirkulationen i huden. De andre er omega-9 fedtsyrer (som i forvejen allerede er til stede i vores hud), palmitinsyre, en beskyttende og fugtgivende antioxidant, stearinsyre, med en fugtregulerende effekt, og vitamin E.

Men hvad er arganolie lavet af?

Argantræet er et stort træ, hvor frugterne vokser. Det kan modstå barske vejrforhold i området. Gennem årene har træet tilpasset sig det tørre klima med store temperatursvingninger, og takket være dets dybe rodsystem kan træet også modstå områdets halvørken.

Træet kan leve i op til 200 år og vokse op til 10 meter. Det meste af året visner træet, men efter regnfulde perioder bliver det genoplivet, og træets frugt vokser. Processen for kernerne er lang, og det tager ikke mindre end to år at modne.

Sådan laves arganolie

Hver frugt på argantræet indeholder en kerne - eller frugtsten. Hvis frugtstenen knækker, finder du 1-3 små kerner, som ved koldpresning frigiver den arganolie, vi kender.

For at producere en liter olie skal der bruges 80 kg frugt. Traditionen tro, er det berbiske kvinder som står for denne proces og videregiver den fra generation til generation.

Brug af arganolie

Den 100% rene arganolie kan bruges til både hud, hår og negle. Du kan læse mere om arganolie her

Tilbage til blog