Viser alle 2 resultater

Argan olie

Argan olie har efterhånden fundet vejen ind i manges hjerter såvel som toiletskabe og kosmetikprodukter – og det er med god grund. For olien fugter og nærer, mens den samtidig lægger en silkeblød beskyttelse til tør hud, hår og skader forårsaget af vind, vejr og sol. Argan olien gør huden blød og smidig ved hjælp af dens vitaliserende og regenererende egenskaber.

Gå på opdagelse her på siden, hvor du finder vores helt egen argan olie, Oils By Nature. Olien er 100 procent ren og friskpresset fra Marokko.

Hvad er argan olie, og hvor kommer argan olie fra?

Den eksklusive argan olie har en lang række egenskaber, og derfor er den også en populær ingrediens i alt fra makeup til hudpleje og hår produkter.

Olien presses ud af argan kerner, der vokser på argan træet. Argan træet er truet, og derfor er det i dag fredet af UNESCO. Det betyder dog ikke, at du ikke kan købe argan olie med god samvittighed, da man ikke behøver at fælde træer for at lave argan olie. Argan træet vokser vildt og naturligt i Marokko, hvor blandt andet vores argan olie kommer fra. Træet vokser også andre steder, blandt andet i Mexico, men her bærer træerne ikke frugt – og uden frugt er der ingen kerner.

I Marokko har man dog gjort en lang række tiltag for at genskabe de gode forhold for argan træet, og derved at få genopbygget bestanden. Da træet er truet, må de lokale ikke fælde træerne – men de må gerne plukke og/eller indsamle argan oliens frugter fra træerne, og det er netop i frugten, man finder de kerner, hvorfra olien laves.

Der findes to typer argan olie

Man inddeler som udgangspunkt argan olie i to typer: kosmetisk argan olie og spiselig argan olie, selvom det dog klart er den kosmetiske argan olie, vi bruger herhjemme. De to olier produceres lidt forskelligt, og hvor den spiselige ristes for at få mere smag og duft fra kernerne, er det ikke samme fremgangsmåde med den kosmetiske olie. Begge olier er som oftest fremstillet ved koldpresning, da dette bevarer mest muligt af oliens vitaminer og egenskaber.

Arganolie er blandt andet rig på E vitamin , omega-3, omega 6- og -9, og antioxidanter, der er med til at fugte og pleje huden, mens der samtidig sættes fart i fornyelsen af hudens celler. Det er med til at give huden et yngre udseende, genskabe balance og gøre huden stærkere og mere smidig. Hos Oils By Nature tilbyder vi 100 ml flasker, hvor du enten køber en eller pakken med 3 olier. Er du stor forbruger anbefaler vi pakken med 3 olier, som også giver dig fri fragt.

Brug argan olie i din hudplejerutine

Hvis du gerne vil nyde godt af arganoliens mange gode egenskaber, kan du bruge den i forskellige trin i din hudplejerutine – og det tæller alt fra rens til ansigtsmaske. Herunder kan du få et par tips og tricks til, hvordan du bruger argan olie til huden:

Argan olie som ansigtsrens

Du kan bruge argan olie som en plejende og fugtende ansigtsrens. Ved at massere argan olien ind i ansigtet, kan du fjerne makeup og urenheder. Olien opløser nemt makeuprester og snavs – og den fjerner endda nemt mascara. Tør overskydende olie og makeup af med en vatrondel eller klud. Olien er med til at beskytte porerne mod affaldstoffer, så du undgår uren hud og tilstoppet pore.

Argan olie som ansigtsolie

Brug arganolie i huden og forebyg samt plej effektivt tør hud. Ved at bruge argan olie stimulerer du også huden til at producere nye hudceller, så du får en smuk glød og silkeblød hud. Brug olien under, over eller blandet i din favoritcreme. Vitamin E bevarer hudens smidighed , og derfor kan olien bruges som anti-age ved at påføre den direkte på huden eller blande i din dagcreme.

Arganolie som kropsolie

Du kan bruge arganolie direkte på kroppen eller vælge at blande den op i en bodylotion for at få ekstra pleje. Bruger du arganolie direkte på huden, bør du gøre det så snart, du kommer ud af badet. Huden optager nemlig nemmere olien, når den er let fugtig, og på den måde får du mest muligt ud af din olie. Har du tør hud, kan du efterfølgende bruge en fed bodylotion. Med det store indhold af E vitamin forbygges huden til at beholde sin smidighed og elasticitet.

Arganolie kan bruges til mange forskellige formål, og det er næsten kun fantasien, der sætter grænser for, hvad du kan bruge olien til i din hudplejerutine.

Sådan bruger du vores Oils By Nature Arganolie til håret

Rigtig mange shampooer, balsamer og hårkure indeholder arganolie, og det er der en god grund til. Arganolie plejer nemlig håret i dybden, så du endelig kan få det sunde, tykke og glansfulde hår, som du altid har drømt om. Men hvorfor nøjes med produkter med en lille smule arganolie i? Med vores Oils By Nature arganolie kan du få den lækre arganolie i sin reneste form. Argan oliens egenskaber henvender sig til pleje af håret, samt at argan olien ikke fedter som andre olier, men stadig giver intens pleje.

Vores argan olie består udelukkende af ren Argania Spinosa, hvilket vil sige, at den er 100% ren. Når du køber vores pakke med 3 arganolie får du fri fragt.

Den rene arganolie kan du bruge på mange forskellige måder, når det kommer til pleje af dit hår. Her har vi samlet 3 tips til, hvordan du kan bruge argan olie til håret:

Argan olie hår:

Du kan bruge det som en hår kur, hvor du masserer den rene olie ind i hele håret (også hovedbunden, for den har også godt af pleje og omsorg), og lader det sidde natten over – bare husk at fordele shampoo i håret, før du skyller med vand.

Du kan pleje dine spidser og forebygge spaltede spidser ved at fordele en smule af olien i længderne i tørt hår. Det samler dine spidser og giver en flot glans, mens det samtidig plejer dit hår i dybden. Dette er rigtig godt til dig med krøller eller tendens til krus, da det forebygger krus og samler dine krøller. Vitamin E er med til at hele de slidte hårstrå og bidrager til blodcirkulation og ilttilførelsen til hårsækkene, så håret holdes sundt.

Du kan blande en smule arganolie i din balsam eller hårkur for at gøre det til en hårmaske, der plejer dit hår effektivt i dybden. Lad hår masken sidder så længe som muligt, og skyl det herefter ud. Hvis du føler, at håret forbliver fedtet, kan du påføre shampoo i tørt hår, hvorefter det vaskes efter din normale baderutine.

Argan oliens mange egenskaber:

Der er næsten ikke det, du ikke kan bruge argan olie til, når det kommer til kosmetik og hudpleje. Herunder har vi samlet noget af det, du kan bruge vores rene argan olie Oils By Nature til:

 • Hudpleje – både direkte på huden eller blandet i produkter
 • Hårpleje – både direkte i håret eller blandet i produkter
 • Neglepleje – den er perfekt til tørre neglebånd, mens den samtidig giver stærkere og sundere negle
 • Læbepleje – giver fugt og pleje til tørre og sprukne læber
 • Til hovedbunden mod skæl og svamp
 • Mod sår, rifter og betændelse takket være helende effekt
 • Mod tør hud og eksem
 • I hjemmelavede bodyscrubs
 • Mod forbrændinger og solskoldninger
 • Mod bumser og uren hud, da olien kan have en rensende effekt (fjerner de affaldsstoffer, der stopper porerne til)
 • Forebygger og bekæmper overfladiske strækmærker
 • Lindrer kløe fra insektbid såsom myg
 • Til at fjerne makeup – naturligt alternativ

Argan oliens helene effekt

Argan oliens mange vitaminer, antioxidanter og fedtsyre kan både beskytte hår og hud, men vidste du, at den også har helende effekter? Olien kan bruges på skadet hud, som fx sår, solforbrændt hud og eksemudslæt. Olien går ind og forstærke cellefornyelsen i din hud, og derfor producerer din hud hurtigere nyt sund hud på det skadet område. Samtidig har det høje indhold af fedtsyre en anti-age effekt, så huden holdes stram og smidig. Det betyder, at olien kan bruges mod overfladiske strækmærker, fine rynker i ansigtet, samt pigmentpletter. Det er af denne grund, at argan olie ofte indgår i hudplejeprodukter og anti age cremer.

Køb din arganolie online hos Oils By Nature

Vores arganolien er lavet af de reneste argankerner fra Marokko, så du er garanteret en 100% ren arganolie. Når du køber produkter, som ren argan olie, er det vigtigt, der kun indgår en ingrediens. Vi værdsætter høj kvalitet og gør altid en dyd ud af at kvalitetssikre alle vores produkter. Når du shopper hos Oils By Nature, så tilbyder vi fri fragt ved køb over 299 kr. Her på siden kan du også købe vores andre produkter, som består i mandelolie, abrikoskerneolie og shea butter i høj kvalitet.