Arganolie som hårpleje – naturens lille vidunder?

Arganolie som hårpleje

Hvis ikke det er gået op for dig endnu, så er arganolie enormt velegnet til hårpleje. Det har i en del år været populært at bruge diverse olier til hårpleje, men ikke alle olier egner sig til det. Arganolie som hårpleje

En af de olier, som år efter år bliver anbefalet af både eksperter og brugere, er arganolie. Og det er der adskillige gode grunde til. Arganolie plejer håret i dybden, og naturens flydende guld, som arganolie også kaldes, giver håret glans og fylde.

Arganolie bliver år efter året kåret som bedst i test, og blandt de naturlige olier er der ingen tvivl: Den bedste hårolie i 2020 er arganolie.

Men hvorfor er arganolie som hårpleje så god? Kan olien bruges til andet? Og hvordan plejer man egentlig håret med arganolie?

Alt det og meget mere får du svar på lige her.

Hvad er arganolie?

Før vi begynder at overvælde dig med alle arganoliens egenskaber, så lad os lige få på plads, hvad arganolie egentlig er.

Arganolie er en vegetabilsk planteolie. Olien presses ud af kernerne fra frugten på argantræet, der vokser vildt i Marokkos ørken, og som dyrkes på diverse plantager i samme område. Arganolie kan bruges til lidt af hvert, men som udgangspunkt bruges olien til kosmetik og i nogle tilfælde madlavning.

Herhjemme kender vi bedst den kosmetiske version af arganolie, som er proppet med virksomme ingredienser, der blandt andet tæller essentielle umættede fedtsyrer, Omega 3, Vitamin E, polyphenoler, antioxidanter og carotener.

Alt efter hvad arganolien skal bruges til, fremstilles den forskelligt:

Arganolie til kosmetisk brug fremstilles ved, at de rå kerner langsomt presses ved en lav temperatur.

Spiselig arganolie fremstilles ved, at kernerne først ristes. Det foregår lidt på samme måde, som når man rister kaffebønner. Når kernerne er ristet, presses olien ved lav temperatur.

Arganolie er en vaskeægte multitasker

Selvom den her artikel mestendels handler om, hvordan arganolie kan revolutionere din hårpleje (for det kan den – hæng på, det kommer vi til om lidt), så kan arganolien faktisk også mange andre ting.

Her er noget af det, du kan bruge arganolie til:

  • Plejende kropsolie (smør på lige efter bad på fugtig hud for størst effekt)
  • Ansigtsolie for at give ekstra fugt
  • Som plejende ingrediens i shampoo (Prøv at tilføje lidt arganolie i din shampoo eller balsam)
  • Som neglebåndsolie
  • Mod fodvorter (ja, den er god nok)
  • Ansigtsvask til alle hudtyper – arganolie er nemlig også god til uren hud
  • Mod psoriasis
  • Mod rosacea
  • Mod tør hovedbund
  • Mod lus (lus kan ikke tåle vegetabilske olier)

Hvordan fungerer arganolie som hårpleje?

Arganolie kan tage dit hår fra tørt og trist til sundt med glans og fylde. Olien er elsket verden over for dens mange egenskaber – særligt, når det kommer til hår. Arganolie er især godt til tørt, trist eller skadet hår, hvor den plejer håret i dybden. Når du bruger arganolie i håret over en længere periode, vil du kunne mærke en tydelig forskel – dit hår bliver stærkere, sundere og mere glansfyldt.

Arganolie er pakket til randen med ingredienser, der er det rene guf for dit hår. Og så har arganolie faktisk også et helt naturligt indhold af varmebeskyttende og UV-beskyttende ingredienser. Det betyder, at du kan bruge arganolie som hårpleje og en varmebeskytter, før du varmestyler med føntørrer, glattejern, krøllejern eller andet.

Olien er rig på vitamin E og mættede fedtsyrer, hvilket har en fugtbevarende effekt på håret. Og når du bruger arganolie, giver den ikke fedtet hår som andre olier – den giver simpelthen bare en let glans.

Hvilken arganolie er bedst?

Nogle mener, at den bedste arganolie til håret er arganolie uden parfume, mens andre foretrækker blandingsolier eller økologisk arganolie. Nogle køber billig arganolie, og andre køber det for dyre domme.

Det er lidt en smagssag, men hvis du foretrækker en så naturlig olie som muligt, så skal ingredienslisten indeholde Argania Spinosa Kernel Oil – og jo højere oppe på ingredienslisten, jo bedre.

Hvilken olie er bedst til håret – kokosolie eller arganolie?

Kokosolie har været en populær olie i en del år efterhånden, og det er da også en olie, der kan rigtig mange ting. Men der er dog noget, der tyder på, at det faktisk er arganolie, der er bedst, når det kommer til hårpleje.

Hvor arganolien trænger ind i håret, lægger kokosolien sig nemlig rundt om håret som en hinde. Det kan blandt andet resultere i, at andre plejeprodukter har svært ved at trænge igennem, og derfor ingen effekt har. Der er dog stadigt rigtig mange, der er glade for at bruge kokosolie, eller som blander både kokosolie og arganolie. Kan du mærke, det virker på dit hår, er det jo en smagssag.

Kokosolie er dog noget fedtet, og derfor kan det være en idé at bruge den som hårkur en gang imellem, mens du kan bruge arganolie i hverdagen til at friske dine spidser op, fjerne krus eller simpelthen bare pleje.

Guide: Sådan kan du bruge arganolie som hårpleje

Arganolie, moroccanoil, marokkansk olie, naturens flydende guld… Kært barn har mange navne – og næsten endnu flere anvendelsesmuligheder!

Køb olien hos Oils By Nature her.

Arganolie som hårkur

Fordel arganolien i tørt eller let fugtigt hår, og lad olien virke i mindst 30 minutter – jo længere tid, jo bedre. Du kan eventuelt vikle håret ind i en t-shirt eller lignende for at lade kuren virke natten over.

Når det så er tid til at skylle hårkuren ud, er det vigtigt, du fordeler shampoo i håret, før du gør det vådt. På den måde får du nemmere olien ud. Vask dit hår, som du plejer, og når du træder ud af badet, har du silkebløde lokker.

Arganolie til styling

Brug arganolien som en del af din styling. Fordel en smule olie i tørt eller vådt hår, og fokuser mest på spidserne.

Det er godt for både dig med glat hår og krøller. Olien samler og definerer håret, mens den samtidig giver masser af shine – helt uden at fedte.

Arganolie til pleje af tørre spidser

Har dine spidser brug for lidt ekstra omsorg? Så sørg for at give dem arganolie hver eller hver anden dag. Fordel olien i spidserne, og se, hvordan håret suger det til sig!

Arganolie mod krus

Er du træt af dit krusede hår? Har du krøller eller meget tykt hår, har du garanteret mere end én gang bandet dit krus eller dine ‘fehår’ langt væk. Prøv at bruge arganolie til at modvirke kruset.

Har du tørt hår eller tendens til krus, er det en god idé at fordele olien i håret, mens det stadig er vådt. Når du træder ud af badet, starter du med at fordele en smule olie i dine spidser, hvorefter du putter dine stylingprodukter i.

Arganolie som varmebeskytter

Varmestyling er aldrig godt for håret, men det kan være svært helt at lade være. Skal du derfor style dit hår med krøllejern, glattejern eller føntørrer, er det vigtigt, du sørger for at beskytte dit hår godt. Og det kan du faktisk også gøre med arganolie.

Fordel en smule arganolie i håret – start fra spidserne og arbejd dig opad. Børst eventuelt håret igennem, så du er sikker på, olien er godt fordelt. Voila – nu er du klar til at style. Arganolie som hårpleje

Arganolie som saltvandsspray

Se med i videoen nedenfor, som viser hvordan man kan lave sin egen saltvandsspray med almindelige hverdagsting, du kan finde i dit køkken.

Følg os på Instagram her
Følg os på Facebook her
Se vores andre produkter her

Skriv et svar