Tørt, slidt eller kruset hår? Få sundt hår med disse 4 trin

Få sundt hår

 

Få sundt hår

Vil du gerne have glans og liv tilbage i dit tørre og triste hår? Så har vi her samlet 4 trin, der giver liv tilbage til selv ødelagt, skadet og ekstremt tørt hår, så du kan få sundt hår.

Du behøver ikke at klippe håret af eller bruge mange penge ved frisøren for at få stærkt, sundt og glansfuldt hår. Følger du disse 4 trin, kan du forebygge og behandle tørt og slidt hår, så du undgår mat hår med spaltede spidser, og derved kan få sundt hår.

1. Vælg en shampoo, som giver håret masser af fugt

Tørt hår kræver fugt, og derfor er det vigtigt, du vælger en shampoo, som ikke slider på håret eller fjerner alle hårets naturlige olier. Så skift din normale shampoo ud med en shampoo, som giver masser af fugt.

Har du kruset, krøllet eller farvet hår?
Så kan du med fordel prøve at skippe shampooen og bruge balsam mellem hårvaske. Brug en neutral balsam, fordel det i hele håret, og lad det sidde i et par minutter. Herefter skyller du med vand – og voila! Dit hår er rent, og du kan vente et par dage med shampoo.

Shampoo slider på håret, fordi sæben fjerner hårets naturlige olier (og de er gode for håret). Har du tørt og slidt hår, bør du derfor vaske dit hår så lidt som muligt. Nogle kan nøjes med at vaske hår en gang om ugen, mens andre gør det to gange om ugen. Prøv dig frem, og mærk efter, hvordan dit eget hår trives bedst.

Tip! Hold øje med ingredienserne i din shampoo. Er alkohol højt på listen, bør du skifte din shampoo ud, da alkohol tørrer dit hår endnu mere ud. 

2. Spring aldrig over balsammen

Når du har vasket dit hår med shampoo, har du fjernet mange af hårets naturlige olier. Derfor er det vigtigt, at du formår at bringe fugten tilbage i dit hår igen – så du må aldrig springe over balsammen (eller conditioner, som det også hedder), når du har vasket dit hår med shampoo.

Har du meget tørt hår, bør du vælge en shampoo med masser af nærende olier, så dit hår får den fugt, det har brug for. Dig med tørt hår kan med fordel også lade balsammen sidde i lidt længere tid, end der står angivet.

Sørg for, at dit hår er håndklædetørt og ikke drivvådt, når du fordeler balsam i håret – ellers virker balsammen ikke lige så godt, da produktet udvandes. Fordel herefter rigelige mængder balsam i håret, og hvis du har tid, kan du tage en pose eller badehætte på, mens du laver andet i badet. Når du skyller ud, kan du lade noget af balsammen sidde tilbage i håret, og lade det fungere som en leave-in-conditioner.

Tip! Gør din balsam endnu mere fugtgivende ved at blande en smule sheabutter i. Shea butter kan få selv den mest neutrale balsam til at give masser af fugt og næring til håret. 

3. Brug hårkur en gang om ugen

Har du tørt, slidt og trist hår, må du aldrig springe hårkuren over. En hårkur er intens næring til dit tørre hår, og du bør derfor bruge hårkur en gang om ugen. En god hårkur giver både glans her og nu, men bruger du jævnligt hårkur, vil du også mærke en tydelig forskel på dit hår, der vil blive stærkere og sundere.

Der findes mange forskellige hårkurer egnet til farvet, kruset og slidt hår, så du skal bare finde din favorit. Men gør dig selv og dit hår den tjeneste at vælge en hårkur, der er så naturlig som muligt uden parabener, parfume, silikone, sulfat og alkohol – dit hår vil takke dig!

Tip! Den bedste hårkur er den, du laver selv. Sådan laver du en hjemmelavet hårkur til tørt hår: Bland shea butter, honning og arganolie og fordel det i fugtigt hår. Lad virke 20 minutter og skyl ud igen – men husk at komme shampoo i håret, før du gør det vådt. For ekstra pleje, fordel hårkuren/hårmasken i tørt hår og lad virke natten over. 

4. Drop varmestyling og husk olie i spidserne

Når dit hår er nyvasket, kan det være fristende at hive hårtørreren frem for at få det til at gå lidt hurtigere, eller måske flade eller krølle det for at få lidt styr på lokkerne. Men hvis du gerne vil have sundt og glansfuldt hår, skal du holde fingrene fra alt, der hedder varmestyling.

Lad håret lufttørre, og fordel i stedet lidt olie i spidserne, når håret stadig er fugtigt. Det vil hjælpe håret til at virke mindre kruset og give glas.&

Skal du endelig bruge varmestyling til håret, så sørg for at bruge et produkt, der giver varmebeskyttelse. Har du ikke en heat protectant spray? Shea butter er mindst lige så godt, mere naturligt og ofte meget billigere.

Tip! Har du tendens til kruset hår? Skift frottehåndklædet ud med en hårturban i mikrofiber eller brug en helt almindelig bomulds t-shirt fra skabet. Det mindsker krus, og dit hår vil være nemmere at style samt få mere glans. 

I dette blog indlæg har vi givet 4 trin til at hjælpe med at få sundt hår. Læs gerne en af vores andre indlæg her, og få mere inspiration.

Følg os på Instagram her
Følg os på Facebook her
Se vores andre produkter her

Få sundt hår

Få sundt hår

Få sundt hår

Få sundt hår

Få sundt hår

Få sundt hår

Få sundt hår

Skriv et svar