Hvad er Arganolie?

Hvad er arganolie?

Hvad er arganolie? I dele af Marokko vokser det sjældne argantræ. Ved at presse kernerne fra argantræet får man 100% ren arganolie, som i Marokko ikke er noget nyt. Der findes lange anvendelsestraditioner i Marokko, men kun inden for de seneste år er resten af verden blevet opmærksomme på mulighederne ved arganolie, der specielt er god til hud, hår og negle.


Den friskpressede arganolie består af 80% umættede fedtsyrer. Primært består det af linolsyre der virker stimulerende på blodcirkulationen i huden. De øvrige er omega 9 fedtsyrer (som findes i vores hud i forevejen), palmesyre der er et beskyttende og fugtgivende antioxidan, stearinsyre der virker fugtregulerende samt vitamin E.

Men hvad er arganolie lavet af?

Argantræet er et stort træ, hvorpå frugterne vokser. Det kan modstå barske vejrforhold i området. I årenes løb har træet tilpasset sig det tørre klima med store temperatursvingninger, og takket være dets dybe rodnet kan træet også modstå områdets halvørken.
 
Træet kan leve i op til 200 år og blive 10 meter højt. Det meste af året står træet vissent, men efter regnfulde perioder vækkes det til live og træets frugter vokser frem. Processen for kernerne er lang og det tager intet mindre end to år at modnes.

Sådan fremstilles arganolie

Hver eneste frugt på argantræet indeholder en kerne – eller frugtsten. Knækkes frugtstenen finder man 1-3 små kerner, som ved koldpresning afgiver den arganolie som vi kender.

For fremstilling af en liter olie skal der anvendes 80 kg frugter. Det er stadig den dag i dag de lokale berberkvinder der står for processen, og denne tradition går i arv fra generation til generation.

Anvendelse af arganolie

Den 100% rene arganolie kan anvendes til både hud, hår og negle. Du kan læse mere om arganolie som hårpleje og som et fantastisk samt naturligt middel til ansigtet.

For at blive inspireret til brug af arganolie, kan du se videoen her, hvor Oils By Nature Arganolie bliver brugt til en lækker hårkur.

Hvis du ønsker at købe arganolie, kan du gøre det lige her.
Følg os på Instagram her.
Følg os på Facebook her.

Skriv et svar