Skæl i hovedbunden – 100% naturlig behandling

Skæl i hovedbunden kan blive behandlet med vores 100% naturlige argan olie

Små hvide irriterende hudflager, som er let synlig for alles blik, som strejfer dit hår. Skæl. Ud over dens udseende forårsager den kløe, som kan være meget generende for dig og din hovedbund. Men bare rolig, der findes en løsning til at behandle eller forebygge denne frustrerende problematik i hovedbunden.  

Hvad er skæl?

Selvom det ser uhygiejnisk og usund ud, så er det helt naturligt, og rigtig mange mennesker døjer med dette. Alle mennesker kan få skæl i hovedbunden – både kvinder og mænd, men mænd er dog mere udsat for dette problem, fordi de har et højere testosteronniveau. Skæl i hovedbunden er helt enkelt bare døde hudceller,  og det er derfor en helt naturlig udskiftning af hudens hudceller i hovedbunden, når de døde hudceller drysser af.  Skæl kan give kløe og irritation ved hovedbunden, og det kan føles fuldkommen ulideligt. Dette er dog vigtigt at påpege, at skæl i hovedbunden ikke smitter og er helt ufarligt, og i langt de fleste tilfælde kan det derfor fjernes nemt med den rette behandling.

Hvorfor får man tør hovedbund?

Man får ofte tør hovedbund, fordi der bruges en hårshampoo med for mange SL-sulfater. Derudover har dit velvære også stor betydning for huden i hårbunden, da stress, væskemangel og dårlig kost kan komme til udtryk i din hovedbund, og kan føre til en større produktion af døde hudflager, og gør hovedbunden tør.

Hvorfor får man skæl?

Skæl er almindeligt, og rigtige mange mennesker døjer med lidelsen i hovedbunden. Skæl skyldes ikke kun en ting, og der kan derfor være flere forklaringer og årsager til, at de mange hvide hudflager i hovedbunden er opstået. Det kan blandt andet komme fra en svampeinfektion, hovedbundslidelse og fra tør og irriteret hovedbund.

Hvorfor får man skæl?

Du er ikke alene. Selvom dette kan være meget skamfuldt og flovt med skæl i hårbunden, så er dette meget almindeligt, og rigtige mange mennesker døjer med lidelsen og det problem. Men for at kunne behandle problemet og finde ud af, hvad man kan gøre, er man nødt til at vide, hvorfor de mange hvide hudflager er opstået i ens hovedbund. Skæl skyldes ikke kun en ting, og der kan derfor være flere forklaringer og årsager til skæl i dit tilfælde er opstået. Det kan blandt andet komme fra en svampeinfektion, hovedbundslidelse og fra tør og irriteret hovedbund, som gennemgås lige her:

Svampeinfektion:

Hvis man får skæl på grund af en svampeinfektion, er det typisk gærsvampen pityrosporum ovale. Dette er en helt almindelig svamp, vi alle har i hovedbunden, men hvis der kommer overvækst af  gærsvampen pityrosporum ovale, giver det skæl i hovedbunden.

Svampen pityrosporum ovale øger produktionen af døde hudceller, hvilket derfor resulterer i en større mængde skæl udstødes fra hovedbunden. Skæl i hovedbunden ved svampeinfektion vil ofte vise sig ved mere fedtede skæl, hvor skæl kan ses som mere tørre, hvis det er af andre årsager. Kroppen står selv for at regulere, at sådan overvækst ikke sker.

Grunden til overvækst af svampen kan derfor skyldes ubalancer i kroppen, for eksempel nedsat immunforsvar, penicillinkur eller andet. Gærsvampen er den mest hyppigst årsag til skæl i hovedbunden, men der er også andre tilstande, som kan medføre de små irriterende hvide døde hudceller i hovedbunden.

Andre hovedbundslidelser:

Årsager til skæl i hovedbunden kan også skyldes andre hovedbundslidelser. Det kan være seboroisk eksem, også kendt som skæleksem. Skæleksem er en hudsygdom, som rammer rigtig mange mennesker hvert år. Skæleksem kan være meget generende for din krop og din hovedbund, da det i dit fleste tilfælde ikke kun er dit hår, at eksem kan findes i.

Derudover kan skæl også skyldes psoriasis, som kan findes i flere forskellige sværhedsgrader, og som giver skæl. I sådan tilfælde kan det være en god ide at kontakte læge eller hudlæge, som kan give hjælp til behandling tilpasset til hovedbundlidelsen i dit hår.

Tør og irriteret hovedbund:

En anden årsag til, man får skæl i hovedbunden, kan være, at hovedbunden er tør og irritereret. Det vil vise sig som tørre hudceller, hvor der ved skæl som følge af svampeinfektion ses en mere fedtet skældannelse.

Hvis din hovedbund er tør, er der flere forskellige faktorer blandt andet stress, dårlig kost eller forkert valg af produkter til din hovedbund, som kan gøre din hovedbund tør. Tør hovedbund er ofte, fordi du bruger en hårshampoo med blandet andet for mange SL-sulfater. Ved brug af sådan shampoo kan huden og din hovedbund blive irriteret og tørre ud.

Derudover har dit velvære også stor betydning for huden i hårbunden, da stress, væskemangel og dårlig kost kan komme til udtryk i din hovedbund, og kan gøre den mere tør og føre til en større produktion af døde hudflager.

OBS: Pas på med at komme til at klø dig i hovedbunden, fordi det generer huden endnu mere, og du kan få sår i hovedbunden, som kan forværre tilstanden yderlig.

Argan olie er en naturlig løsning til behandling af skæl i hovedbunden

Slip af med skæl med argan olie:

Det irriterende og generende problem med skæl kan heldigvis ofte behandles, men der findes rigtig mange muligheder på markedet, både gode men også mindre effektive. Behandling af skæl kan ske ved hjælp af diverse shampoo, salver og cremer, men der findes også gode måder til at behandle skæl naturligt.

Vores 100% naturlige argan olie har gavnlig effekt mod behandling af skæl og tør hovedbund, da det er en meget god ide at behandle med et naturlig produkt mod en allerede irriteret og tør hovedbund.

Olien går ind og forstærke cellefornyelsen i din hud, og derfor producerer din hud hurtigere nyt god sund hud på det skadet område. Dertil tilføjer den også fugt til dit hår, som er særdeles essentiel til behandling af en tør hårbund og kløe.

Læs mere om vores argan olie lige her

Sådan bruger du argan olie mod tør hovedbund:

Hvordan bruger man så den populære og gode argan olie? Følg nedenstående guide til behandling af skæl med argan olie eller prøv dig frem, og find ud af, hvad der virker netop for dig.

  • Fordel lidt argan olie på fingerspidserne
  • Massér derefter olien ind i hovedbunden
  • Det er vigtig, at du fordeler argan olien i et tyndt og jævnt lag
  • Lad olien sidde i håret og virke
  • Skyl olien ud og undgå at komme shampoo eller andre produkter i håret efter

TIP: Du kan med fordel anvende argan olie i dit hår om aftenen og lad det sidde over natten og skyl ud næste morgen. 

Gentag dette 1-2 gange i ugen for at forebygge eller komme skæl i hovedbunden til livs. 

Du kan finde Oils By Nature argan olie lige her!
Følg os på Instagram her
Følg os på Facebook her
Se vores andre produkter her