Vil du have tykt og velplejet hår? 5 tips til at styrke håret

5 tips til at styrke håret - blond kvinde rør ved hendes hår

Tips til at styrke håret : Synes du, at dit hår er trist og tyndt? Eller lider du af hårtab, tyndt hår eller hår, der knækker? Uanset om du fælder mere hår, end du plejer, eller du bare synes, dit hår er tyndt og kedeligt, kan disse 5 tips til at styrke håret, give det mere fylde og glans.

Hvorfor oplever nogle hårtab og tyndt hår?

Der kan være mange grunde til hårtab, tyndt hår eller hår, der knækker. Mange mænd oplever tidligt, at hårgrænsen viger tilbage, eller de bliver tynde på toppen, mens det for kvinder er mere sjældent at tabe håret.

Men faktum er, at en flot hårpragt fylder meget for både mænd og kvinder, og alle drømmer om at have et smukt, tykt, stærkt og glansfuldt hår.

Årsager til hårtab tæller blandt andet:

  • Genetik
  • Stress
  • Dårlig kost/mangel på vitaminer
  • Sygdomme
  • Overbehandling af håret

Alt efter hvorfor du fælder, eller dit hår er tyndt eller trist, er der forskellige metoder til at få tykt, stærkt og velplejet hår.

5 gode tips til at styrke håret og undgå hårtab:

Kosttilskud til flottere, fyldigere hår

I dag findes der et hav af kosttilskud og vitaminpiller, som er særligt produceret til at give et fyldigere, stærkere og mere glansfuldt hår. Mange tager også disse vitaminpiller for at få håret til at gro hurtigere.

Hvilke vitaminer styrker håret? Du behøver dog ikke at smide en formue efter smarte vitaminpiller. Du kan nøjes med at gå på dit lokale apotek og købe stærke B-vitaminpiller – og lider du af kraftigt hårtab, kan din læge udskrive endnu stærkere vitaminpiller til dig. B-vitamin styrker hår, hud og negle, mens det samtidig forbedrer dit immunforsvar – på den måde kan du slå flere fluer med ét smæk.

Sørg for at spise sundt og varieret

Man kan ikke redde en dårlig kost kun med vitaminpiller, og hvis du vil have sundt og stærkt hår, skal du sørge for at få en sund, varieret og vitaminrig kost.

Spiser du sundt, er det ikke kun din krop og dit immunforsvar, der vil takke dig – det vil dit hår også. En sund kost er nemlig det bedste, du kan gøre, for at dit hår har de rette forudsætninger for at blive stærkt og tykt.

Sørg for at få rigelige med proteiner, som dit hår kan styrke sig på. Spis derfor masser af bønner, ærter, linser, nødder og mandler, hvis du gerne vil undgå hårtab. Herudover er fuldkornsprodukter, hvedekim og gærflager også gode.

Stimuler hårvækst ved at massere hovedbunden

Ved at massere hovedbunden, sætter du gang i blodomløbet, og på den måde kan du stimulere mere hårvækst. Det her trick kan du både bruge for at få længere hår, eller hvis du gerne vil have mere eller tykkere hår, hvis du har problemer med hårtab eller tyndt hår.

Du kan gøre det, hver gang du er i bad, når du skal fordele shampoo i hovedbunden. Lad som om, du er ved frisøren, og brug et par minutter på at massere godt og grundigt i hovedbunden. Det vil stimulere hårvækst, så håret vokser hurtigere og bliver tykkere at se på.

En gang om ugen kan du give dig selv luksusudgaven, hvor du masserer hovedbunden i arganolie. Arganolie er både godt for hovedbund og hår. Hvis du vil undgå hårtab og pleje håret, så du undgår knækkede hårstrå, er det nemlig mindst lige så vigtigt at holde hovedbunden sund og fugtet. Massér arganolie i hovedbunden, og fordel det derefter i længderne. Læg et håndklæde over hovedpuden og lad det sidde natten over. Skyl ud dagen efter – bare husk at komme shampoo i før vand.

Hvor kommer argan olie fra?

Argan Olien presses ud af argan kerner, der vokser på argan træet, som vokser i Marokko. Argan træet er truet, og derfor er det i dag fredet af UNESCO. Det betyder dog ikke, at du ikke kan købe argan olie med god samvittighed, da man kan lave argan olie uden at fælde..

Hvad er argan olie?

Argan olie stammer fra argan træet, som kun vokser i Marokko. Ved at presse kernerne fra argan træet får man 100% ren argan olie. For at fremstille en liter olie anvendes der op mod 80 argan frugter. Olien er rig på e-vitamin og sunde fedtsyre, og er især populær i hårpleje produkter.

Sørg for at give håret masser af fugt og olier

Et gennemfugtet hår er et sundt hår. Og et sundt hår knækker mindre, vokser hurtigere og er i det hele taget hemmeligheden bag et tykt og velplejet hår.

Så husk at pleje dit hår ugentlig med balsam efter hver hårvask. Derudover bør du bruge hårkur i håret mindst en gang om ugen. Du kan lave din egen hårkur med arganolie og shea butter, som du fordeler i længderne og lader sidde. Du kan også blande arganolie i din balsam for at gøre den mere plejende.

Er håret trist og tørt, kan du fordele lidt arganolie i spidserne. Det forebygger spaltede spidser, og dit hår vil på sigt bliver stærkere og sundere.

Undgå kemi og varme

Kemi og varme er noget af det, der slider allermest på dit hår. Hvis du har afbleget dit hår eller farvet det for meget, kan du risikere, at du giver dig selv det, der hedder en kemisk klipning. Det betyder, at dit hår kan knække af – nogle gange helt inde ved hovedbunden. Bruger du ofte fladjern, krøllejern eller føntørrer, vil dit hår også tage skade og have nemmere ved at knække af.

Vil du derfor have tykt, sundt og velplejet hår, skal du lægge fladjern, føntørrer og hårfarve på hylden.

Er du blevet mere interesseret, efter de 5 tips til at styrke håret, så kan du læse mere om vores naturlige olier, der ikke kun gavner håret, men stort set også resten af kroppen.

Følg os på Instagram her
Følg os på Facebook her

Skriv et svar