Førstehjælp til tørt og trist hår: Lav din egen hårkur

Førstehjælp til tørt og trist hår: Lav din egen hårkur

Førstehjælp til tørt og trist hår: Skal der ringes 112, fordi dit hår trænger til førstehjælp? Bare rolig, med den rette pleje kan du redde dine tørre og triste lokker. En hårkur med arganolie kan give fornyet liv til dit hår, så det igen bliver blankt, stærkt og sundt.

Så gør plads til redningsholdet, for her får du opskrifter på to hårkure, der kan puste nyt liv i selv tørt, trist og ødelagt hår.

Hvilken hårkur er bedst: Den, du køber, eller en hjemmelavet hårkur?

Der findes mange dyre hårkure, som lover guld og grønne skove. De første par gange, du bruger hårkuren, vil du måske opleve, at håret bliver blødere og glattere, men dit hår vil hurtigt føles fladt og trist igen.

Hvordan kan det være?

Det skyldes, at mange hårkure i dag består af en række ingredienser og kemikalier, der gør dit hår blødt og glansfuldt med det samme – men som faktisk nedbryder og slider dit hår på længere sigt.

Og på den måde kan en dyr hårkur ende med at gøre mere skade en gavn.

Af den grund giver det god mening at lave sin egen hårkur. Laver du en hjemmelavet hårkur, kan du være sikker på, at du kun bruger naturlige ingredienser, og du ved præcis, hvad din hårkur består af.

Sådan vælger du den rigtige hårkur til din hårtype

Herunder har vi samlet opskrifterne til tre af vores ultimative yndlings hjemmelavede hårkure og -masker, der passer til forskellige hårtyper.

Den, der er god til alle hårtyper: Ren arganolie

En af de bedste hårkure, du kan give dit hår, er en hårkur bestående af intet andet end ren arganolie. Arganolie fugter hovedbund og genskaber balance, den er fyldt med essentielle fedtsyrer og e-vitamin, som booster og styrker håret, så håret efterlades i balance med fornyet glans og fylde.

Hvis du gerne vil prøve at bruge andre olier, kan du også blande kokosolie, olivenolie, jojobaolie eller shea butter med arganolien.

Sådan gør du:

 1. Start med at vaske håret eller fugte det, så det er håndklædetørt. Håret skal helst være fugtigt og let varmt, før du begynder hårkuren.
 2. Masser 2-4 spiseskefulde arganolie ind i håret (brug mere, hvis du har meget langt hår) ind i hovedbund og fordel det i længderne.
 3. Når du er sikker på, at du har fordelt olien i hele håret, putter du en plastikpose, badehætte eller et tørklæde over håret, så du holder på varmen og olien.
 4. Lad kuren sidde i 2-4 timer eller natten over, hvis det er muligt.
 5. Når du skal skylle hårkuren ud, er det vigtigt, du starter med sæbe, før du gør håret vådt.

Tip! Varm eventuelt olien i et vandbad eller i mikroovnen, før du fordeler det i håret. På den måde trænger det bedre ind i hårstråene. Men pas på, olien ikke bliver for varm, så du brænder dig.

Førstehjælp til tørt og trist hår: Arganolie, æg og honning!

Er dit hår slidt, tørt, skadet eller andet på grund af hårfarve, varmestyling, eller fordi dit hår bare er tørt fra naturens side? Så er det vigtigt, du sørger for, at dit hår har den rette proteinbalance. Det kan du få, hvis du bruger hårkur med æg, der fungerer som en genopbyggende proteinhårkur, mens arganolie og honning giver fugt og glans.

Det skal du bruge:

 • 3 æg
 • 2 spiseskefuld honning
 • 2 spiseskefuld ren arganolie

Sådan gør du:

 1. Rør ingredienserne (grundigt) sammen i en skål
 2. Fordel hårkuren i fugtigt hår. Sørg for, at du fordeler hårkuren i hele håret – fra hovedbund til spids.
 3. Lad kuren sidde i håret i mindst 30 minutter (bare rolig, den lugter ikke fælt). Pak eventuelt håret ind i plastik eller en badehætte for at gøre kuren mere effektiv, da det holder på varmen fra din hovedbund.
 4. Skyl herefter kuren ud med kold vand. Vask eventuelt efter med en mild shampoo eller balsam for at få det hele ud.Førstehjælp til tørt og trist hår.

Tip! Sørg for at bruge kold vand, når du skyller kuren ud, så æggene ikke begynder at størkne.

Køb arganolie her

Følg os på Instagram her
Følg os på Facebook her
Se vores andre produkter her

Førstehjælp til tørt og trist hår Førstehjælp til tørt og trist hår Førstehjælp til tørt og trist hår Førstehjælp til tørt og trist hår Førstehjælp til tørt og trist hår Førstehjælp til tørt og trist hår Førstehjælp til tørt og trist hår

Skriv et svar