Hvad er abrikoskerneolie?

Hvad er abrikoskerneolie?

Ved at presse kernerne fra abrikoser, får man en 100% ren og naturlig abrikoskerneolie. Men hvad er abrikoskerneolie egentlig?Abrikoskerneolien indeholder en lang række vitaminer, såsom vitamin A, C og E. Disse vitaminer er ofte brugt i både makeup og hudpleje. Dermed er olien specielt god til ansigts- og kropspleje. Abrikoskernerne indeholder mellem 40 – 50% olie, som kan udvindes ved både koldpresning og direkte presning. 

Den milde abrikoskerneolie har en gylden farve og en lækker, nøddeagtig frisk duft. Abrikoskerneolie kan sammenlignes med både fersken- og mandelolie, som også udvindes af kerner. 

Abrikos frugten 

Træet som abrikoser vokser på bliver cirka 4 meter højt. Det er et subtropisk træ med rødlige blomster. Abrikos frugten er en orange-gul, saftig stenfrugt, med en diameter på cirka 3 til 4 centimeter. 

Den 100% naturlige abrikoskerneolien er specielt god til hår-, hud- og ansigtspleje. Den kan endda bruges af nøddeallergikere, og kan med fordel bruges mod udtørring af f.eks. babyhud.

Abrikoskerneolien kan købes her

Hvad er abrikoskerneolie til huden? Alt du har brug for!

Et rent og naturligt alternativ til hudpleje er abrikoskerneolie. Olien kan anvendes i ren form, men du kan også blande den med dine favorit cremer, for at få mere fugt og pleje ud af dine cremer. Den er tyndtflydende og trænger hurtigt ind i huden. Dette gør at abrikoskerneolie ikke efterlader huden fedtet, som mange andre olier gør. 

Hvad er abrikoskerneolie god til? 

Netop abrikoskerneolie er elsket af mange mennesker, særligt af dem der oplever tør og/eller irriteret hud, fordi den giver huden næring og genopbygger hudens naturlige balance. Den er bla. velegnet til eksemhud. Abrikoskerneolie er meget mild og fugtgivende, og efterlader huden med en naturlig glød uden at være fedtet. Selv hvis du har sart hud, vil du også kunne nyde oliens mange fordele. 

Olien kan som mange andre olier også bruges som massageolie, da den hurtigt trækker ind i huden. Du vil ikke på samme måde, som ved mange andre olier, opleve at være klistret efter en massage. 

Et godt tip: hvis du føler din foundation er for mat eller mangler glød, kan du med fordel blande 1 til 2 dråber abrikoskerneolie i den. Ved at gøre det, vil du få en naturlig og lækker foundation med en flot glød. 

hvad er abrikoskerneolie

Abrikoskerneolie til håret 

Abrikoskerneolie er en vitaminrig olie, som ikke kun virker på huden. Olien har også en genopbyggende effekt på håret. Den kan være med til at mindske spaltede spidser og giver fugt til håret. Olien kan både bruges ren i håret, men kan også blandes med din yndlings hårkur. 

For ekstra fugt og pleje til dit hår, kan du fordele olien i tørt eller fugtigt hår. Lad det være i håret i 2-4 timer. Hvis du finder det nødvendigt, kan du pakke dit hår ind og lade det virke natten over. 

Når du skal have det ud af dit hår, er det vigtigt at du fordeler shampoo i dit hår, inden du gør dit hår vådt. Hvis du starter med at gøre det vådt, vil det være meget svært at få ud. Når du har fordelt shampooen i det tørre hår, skyller du med vand og derefter kan du starte din normale bade rutine. Efterfølgende vil du opleve at dit hår er blevet plejet i dybden, er mere glansfuldt samt har fået fugt.

Se flere af vores forskellige olier her, og følg os på Instagram og Facebook.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Din kurv