Viser alle 3 resultater

Mandelolie

Mandelolie kan gøre intet mindre end underværker for både hud, hår og negle. En ren mandelolie kan derfor være guld værd at have derhjemme som en del af ens plejerutine. Mandelolien er en af de mest multifunktionelle olier, og der er næsten ingen grænser for, hvad du kan bruge den til. Hvis du er i tvivl om hvad den kan anvendes til, så læs med her.

Her på siden finder du vores lækre mandelolier fra vores eget mærke Oils By Nature, som består udelukkende af: prunus amygdalus dulcis oil. Olierne er 100% rene, så du kan være sikker på, at du får et produkt hjem i en fantastisk kvalitet. Olien kommer i 100 ml flasker og hvis du tilføjer for mere end 299 kr til din kurv, får du ovenikøbet fri fragt.

Hvad er mandelolie, og hvor kommer mandelolie fra?

En mandel ved du allerede hvad er, og du er garanteret stødt på den mange gange i alt fra salater til marcipan til risalamande. Mandlen er ofte blevet brugt i forbindelse med søde sager, men mandlen har faktisk meget større potentiale end som så . Der udvindes en skøn æterisk olie fra mandlen, som er velegnet til rigtig mange forskellige ting i alt fra kosmetik til hudpleje.

En mandel er egentlig en nød – eller et frø (prunus amygdalus) – som stammer fra mandeltræet. Man mener, at mandeltræet oprindeligt stammer fra de dele af Kina, der senere blev til Sovjet og Iran. Og faktisk betragtes mandlen som at være en af de første afgrøder, der blev dyrket. Mandeltræet trives bedst i det varme klima, og i Europa vokser og dyrkes mandeltræet derfor kun i Spanien og Italien.

Der findes to typer mandelolie

Man bruger både mandelolie til kosmetiske formål såvel som i køkkenet, og forskellen på de to slags mandelolie er som regel den type af mandler, det er lavet på. Når man taler om den kosmetiske olie, vil den som regel være lavet på det, der hedder søde mandler. Det er den type mandler, der egner sig bedst til massage, makeup og hudpleje.

Taler man om mandel olie til madlavning, vil den slags olie oftest være lavet på det, der kaldes for bitre mandler – hvilket kan synes paradoksalt, når mandler som oftest forbindes med det søde køkken.

Mandelolie – den multifunktionelle

Mandelolie er det, vi fristes til at kalde for en multifunktionel olie – det betyder slet og ret, at olien er velegnet til et væld af formål. Derfor er den altid god at have stående i toiletskabet, da det er en vaskeægte multitasker. Mandelolien er tilmed den mest milde blandt de æteriske olier.

Mandelolie hud:

Mandelolien er nærende for huden, som får masser af fugt. Og selvom det er en olie, tilstopper den ikke porerne – mandelolien er særlig god til dig, der har normal og tør hud, hvor olien er med til at bevare hudens fugt og genskabe balance.

Men mandelolie er ikke bare perfekt til huden i ansigtet. Olien kan også bruges som kropsolie, massageolie, hud- og hårplejemiddel, som glidemiddel, i forbindelse med barbering eller til at give dine egne cremer et ekstra boost fugt.

Brug mandelolie til huden i din hudplejerutine

Du har sikkert hørt det før, men det her tåler gentagelse: huden er kroppens største organ. Huden beskytter kroppen, så selvfølgelig skal vi behandle vores største organ med omhu. Det er vigtigt, at din hudplejerutine er tilpasset vejret. Om sommeren kræver din hud måske mindre fugtgivende behandling end om vinteren, hvor en mere beskyttende og dybdegående pleje er nødvendig. Det ved kun du. Det er i hvert fald en rigtig god idé at inkorporere mandelolie i din hudplejerutine.

Hudeplejerutinens fire faser

Du kan med fordel dele din hudplejerutine ind i fire faser:

  • Rens
  • Mist
  • Serum
  • Mandelolie

Start med at rense din hud for urenheder, sved og makeup. Rens gerne din hud med naturlige produkter, så din hud ikke udsættes for skadelig kemi og unødvendige parabener.

Næste skridt i din hudplejerutine bør være mist. En god mist skaber balance i huden, fugtgiver og tilfører næring. Spray din mist på kroppen, og smør derefter ud.

Tredje step i rutinen kan være et serum. Et serum kan udelades, men har du problemer med særligt tør hud, skal du overveje at bruge en god serum. Påfør serum, og lad den virke i nogle minutter.

Sidste step: mandelolie. Mandelolie blødgør din hud, tilfører næring og beskytter mod andre udefrakommende forureninger. De forudgående tre trin giver de bedste arbejdsbetingelser for mandelolien.

Mandelolie hår

Mandelolie kan med fordel anvendes til håret. Olien har en lang række indhold, som kan styrke spidser og hårbund, og efterlader håret blødt. Mandelolie er også velegnet til hovedbunds massage, som den anvendes til hos flere massører. Vores 100 ml flaske kan derfor hurtigt bruges, når du kan bruge den multifunktionelle mandelolie til både hud og hår. Derfor er det muligt hos Oils By Nature at købe en pakke med 3* 100 ml olie.

Prøv også at tjek vores andre olier her på siden ud og husk at du modtager fri fragt ved køb over 399 kr.

Dette websted bruger cookies til at tilbyde dig en bedre browseroplevelse. Ved at fortsætte på denne hjemmeside accepterer du vores brug af cookies.