Der blev ikke fundet nogle varer, der matcher dit valg.

Shea butter

Her på siden kan du boltre dig i vores lækre 100 procent naturlige produkter. Du finder abrikoskerneolie, arganolie, mandelolie og som rosinen i olie-enden, finder du også shea butter, som er udvundet fra afrikanske sheanødder. Shea smør er yndet at bruge i kosmetik, fugtighedscreme, lotion og salve i hele verden. Det er der helt bestemte årsager til, som uddybes her på siden.

Vi fører sheasmør, som det kaldes på dansk, fra vores helt eget brand Oils By Nature, som er hundrede procent naturligt.

Hvad er shea butter, og hvor kommer det fra?

Shea butter, også kendt som sheasmør, stammer fra sheanødden, som kommer fra sheatræet i store dele af Afrika. Fra april til september høstes frugterne, som på mange måder ligner kastanjer. I denne periode er madforrådene ofte ved at slippe op i de afrikanske, fattige lande. Sheafrugtens frugtkød indeholder proteiner, mineraler og vitaminer, og dens kerne er fedtholdig. Det er denne kerne, der i de lokale byer omdannes til sheasmør.

I Afrika er sheabutter ekstremt vigtig for overlevelse, da det er den eneste vegetabilske fedtkilde til brug i madlavningen for millioner af mennesker. Sheabutter er et levnedsmiddel i Afrika, men det er det ikke nødvendigvis for os, da det har mange andre gode egenskaber, som vi har fået øjnene op for i resten af verden.

Hvad er shea butter godt for?

Sheabutter har et rigtig højt indhold af antioxidanter, som er særligt plejende for huden. Derfor blandes det i cremer verden over. I mange år har det været et kendt faktum blandt afrikanske kvinder, at shea butter har sårhelende, UV-absorberende effekt, og det er nu også blevet kendt blandt amerikanske, europæiske og japanske kvinder, hvorfor produkter indeholdende shea butter er blevet populært verden over.

Derfor fører vi også butter shea her på siden, som du kan køb hos os. Det er fantastisk til at fugtgive huden, og så er det rigt på E-vitamin og A-vitamin. Derudover er det multifunktionel og har mange forskellige egenskaber, som er fremhævet nedenfor.

Shea butter med lyserød baggrund

Hvilke egenskaber har sheabutter?

Sheabutter har mange forskellige egenskab:

 • A-vitaminer
 • E-vitaminer
 • Opstrammende effekt
 • Anti-inflammatorisk
 • Fugtgivende
 • God effekt mod strækmærker, da den forbedrer smidighed
 • Beskytter mod dehydrering
 • Forebygger ældning
 • Afhjælper udslæt og eksem
 • Neglepleje – den er perfekt til neglebåndene, mens den samtidig giver stærkere og sundere negle
 • Hårpleje – bruges til tørre spidser og fugt til hovedbunden
 • God som læbeskrub mod tørre læber

Shea smørs helt store force er dens fugtgivende effekt på huden. Du kan med fordel bruge shea butter året rundt, da de ikke blot er gode efter solbadning, men også fugter en vintertør hud, der har taget skade af kulde. Shea smør beskytter din hud mod dehydrering, og i Danmark sker dehydrering både sommer og vinter.

Butter shea indeholder som sagt to vitamin – A og E-vitaminer. Med indholdet af E-vitaminer i shea butter bevares huden til at beholde sin smidighed og elasticitet, hvilket betyder, at shea butter har god effekt mod forebyggelse af strækmærker.

Skaller din hud, døjer du med udslæt eller har du bare tør hud, kan du med fordel bruge shea butter, fordi det aktivt afhjælper disse problematikker. Shea smør har endda opstrammende effekt på din hud, hvorfor du også kan bruge det til forebyggende anti-age pleje af din hud. Andre gode fordele ved shea butter er dens meget gavnende effekt på insektbid, solskader og eksem.

Samtidig er shea butter perfekt som neglepleje, idet den afhjælper problematikker omkring neglebåndene, samtidig med den bidrager med stærkere og sundere negle. Som læbepleje har shea butter også fantatiske egenskaber og er god som læbeskrub mod tørre læber.

Måske tror du, at sheabutter kun er til kvinder. Det er ikke tilfældet. Mænd kan også bruge sheabutter til barberingen for et smukt resultat og en velfugtet hud. Shea butter hjælper med at fastholde hudens naturlige balance.

Shea smør – også til håret

Shea butter er et vidundermiddel og multifunktionel produkt, hvilket gør mulighederne store. Grundet det fugtgivende element, kan det også med fordel bruges som hårkur til et tørt, skadet og trist hår, og især god effekt på tørre og kedelige spidser – både hos mænd og kvinder. Derudover styrer shea smør dit hår, da det går ind og genopretter hovedbunden og hårsækkende, som giver dig et sundt og hurtig voksende hår.

TIP! Er dit hår træt og fyldt med spaltede spidser? Brug da shea butter som fugtgivende behandling til dit hår. Sågar også til hårbunden. Brug sheabutter i håret, efter du har vasket det i lunt vand. Massér shea butter ind i håret dækket af et håndklæde, og lad det sidde i 15-20 minutter. Vask herefter ud, og dit hår og hovedbund er gennemfugtet af shea butters fantastiske fugtgivende effekt.

Hvordan bruges sheabutter?

Hvor meget shea butter, du skal bruge ad gangen, afhænger selvfølgelig af, hvor stort et område af huden eller håret, du gerne vil fugte. Som udgangspunkt er shea butter meget nemt at håndtere. Tag en lille pump shea butter i hænderne, og varm det op. Påfør derefter på det ønskede område.

Hvordan påføres sheabutter så? Det er vigtigt, at produktet er godt opvarmet. Dernæst er det vigtigt, at du nænsomt og grundigt masserer shea butter ind i huden for det bedste, fugtgivende resultat. Sheabutter er nemt at arbejde med, og når først du er gået i gang med at bruge produktet, finder du hurtigt ud af, hvor store mængder, du skal bruge. Det er nemlig individuelt.

TIP! Lav din egen håndmaske med Sheabutter:

Shea butter går ind og fugtgiver huden, samt tilføjer en masse vitaminer. Shea Butter er fyldt med en masse essentielle fedtsyre og er rig på især A og E vitamin, som beskytter huden mod dehydrering. Derudover har den en god effekt på udslæt og skadet hud. Er dine hænder rødlige, sprækket, ekstremt tørre og har mindre skader, så er denne håndmaske ideel for dig.

Opskrift: Slip af med tørre hænder

– Oils By Nature Sheabutter

– En håndcreme

– En ske

– En lille skål

– 2 poser

– 2 elastikker

Sådan gør du:

1. Bland ca. 5 gram håndcreme og 2 pump shea butter i en skål.

2. Fordel cremen på dine hænder

3. Læg en hånd i hver pose og sæt elastikken over posen om håndleddet.

3. Lad det sidde i 15-20 minutter

4. Skyld overskydende produkt af med lunkent vand og dup hænderne let.

Dine hænder vil derefter være gennemfugtet og friske af oliens fantatiske egenskaber. Brug masken 1-2 gange om ugen, for at opretholde dine bløde og fugtige hænder.

Hvad koster Sheabutter?

Der findes et utal af forskellige andre sheabutter-produkter, og derfor findes der også store forskelle i pris. Her hos os prioriterer vi, at produkter på vores lager er hundrede procent naturlige.

Vores flasker med sheasmør kommer i en størrelse på 100 milliliter, og sådan en koster 69 kroner og hvis du tilføjer mere end 299 kr til din kurv, opnår du fri fragt.

Når vores kunder først har prøvet sheabutter er vores erfaring, at de bliver ved med at have shea butter som fast inventar i deres toiletskabe. Derfor kan du altid starte med at køb en flaske, og derefter benytte dig af vores 3 x 100 ml tilbud på 189 kr.

Køb Shea smør online hos Oils By Nature

Hvor kan man købe shea butter? Det kan du her hos Oils By Nature, vores shea butter kommer i 100 ml flasker, og hvis du tilføjer for mere end 299 kr til din kurv, får du ovenikøbet fri fragt. Her hos os kan du dog være sikker på at købe et produkt fra vores lager, der ikke indeholder skadelig kemi. Derfor synes vi selvfølgelig, du skal købe sheabutter hos os og ikke hos andre, for det er det bedste for din hud.

Dette websted bruger cookies til at tilbyde dig en bedre browseroplevelse. Ved at fortsætte på denne hjemmeside accepterer du vores brug af cookies.